Školenie pedagogických a odborných zamestnancov podľa z. č. 138/2019

img

Tréning – školenie pre pedagógov podľa zákona č. 138/2019 o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch § 79 Starostlivosť o pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca 

Zamestnávateľ najmenej jedenkrát ročne zabezpečí pedagogickým zamestnancom a odborným zamestnancom v pracovnom čase preventívne psychologické poradenstvo a umožní im absolvovať poradenstvo zamerané na predchádzanie a zvládanie agresivity, sebapoznanie a riešenie konfliktov.
Vzhľadom na povinnosť riaditeľa zabezpečiť pre zamestnancov školy takúto formu „školenia - tréningu“ ponúkame Vám možnosť zorganizovať takúto akciu na Vašej škole v rozsahu 5 - 8 vyučovacích hodín. (školenie je možné organizovať v doobedňajších aj poobedňajších hodinách).
Akadémia vzdelávania Čadca o.z. organizuje tréningy pre pedagogických zamestnancov so skúsenou lektorkou v oblasti psychológie, mäkkých zručností a pod.
Konkrétne školenia je možné upraviť podľa Vašich predstáv a požiadaviek so zameraním na efektívnu komunikáciu, sebapoznanie, predchádzanie a riešenie konfliktov, zvládanie stresu, prevenciu pred vyhorením a pod.
Navrhovaný možný obsah vzdelávania:

  1. Relaxačné techniky na zvládanie stresu zamestnancov v školstve
  2. Pozitívne myslenie pri zvládaní zmien a výziev súčasnej doby
  3. Zvládanie záťažových situácií v prostredí školy
  4. Rozvoj kritického myslenia žiakov
  5. Motivovanie žiakov využívaním aktivizujúcich metód v edukačnom procese

Použité metódy : brainstorming, riadená diskusia, test, individuálna práca, práca v skupinách, video ukážka, rozbor.
Školenie je možné realizovať pre ľubovoľný počet osôb vzhľadom na možnosti Vašej miestnosti s dataprojektorom. Všetkým absolventom školenia bude vydané potvrdenie o absolvovaní školenia.
Cenové podmienky výučby - podľa počtu účastníkov Vám zašleme kalkuláciu.